Nederlandse Ambassade in Pristina, Kosovo

Nieuws

1 t/m 10 van 40

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Ambassade gesloten op 26 december en 2 & 3 januari

De ambassade is gesloten op 26 december 2016 en 2 & 3 januari 2017. Wij danken u voor uw begrip.

2 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

3 Ambassade gesloten op 20 en 21 september

4 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen.

5 Kabinetsreactie raadgevend referendum associatieverdrag Oekraïne

De voorlopige uitslag van het raadgevende referendum over het associatieverdrag met Oekraïne laat zien dat de voor een raadgevende uitspraak vereiste opkomstdrempel van 30% is gehaald, waarbij een meerderheid van de opgekomen kiezers ‘Tegen’ heeft gestemd.

6 Women empowerment in de Balkan: ambassades, RVO.nl en NEC ondersteunen vrouwelijke ondernemers uit Albanië, Macedonië en Kosovo

Vanuit het PSD Apps programma van RVO.nl en op initiatief van de Nederlandse ambassades in de desbetreffende landen, kregen 16 vrouwen uit de Balkan van 7-11 maart een maatwerk programma in Nederland op het gebied van talentontwikkeling, kennisopbouw, matchmaking en netwerken. Deze vorm van women empowerment versterkt de private sector in de Balkan en de relaties met Nederland..

7 Aanslagen Brussel: Nederland staat zij aan zij met België

Nadat dinsdagochtend diverse aanslagen in Brussel plaatsvonden, hebben premier Rutte en minister Koenders van Buitenlandse Zaken contact opgenomen met hun Belgische collega’s. Beide bewindslieden hebben hun condoleances overgebracht en Nederlandse steun in woord en daad in woord en daad aangeboden.

8 Stemmen in Raadgevend Referendum over de wet tot goedkeuren van het Associatie verdrag tussen de EU en de Oekraïne, op 6 april 2016

Om vanuit het buitenland te stemmen moet u zich eerst registreren bij de gemeente Den Haag. Wilt u stemmen en woont u buiten Nederland, dan moet u zich eerst laten registreren om deel te kunnen nemen aan het raadgevend Referendum op 6 april 2014. Ook als u zich al eens geregistreerd heeft voor eerdere verkiezingen is dit een verplichting.

9 Kosovo-rechtbank in Den Haag

In Den Haag komt een speciale rechtbank van Kosovo voor de berechting van misdrijven die in de Kosovo-oorlog en direct erna zijn gepleegd. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met het verzoek van de Europese Unie aan Nederland om gastland te zijn voor deze Kosovo-rechtbank.

10 Reiziger kan 24/7 Buitenlandse Zaken bellen op +31 247-247-247

Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft zojuist samen met reisspecialist Floortje Dessing een nieuw centraal telefoonnummer voor reizigers geopend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is nu 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar op +31 247-247-247 voor praktische tips en hulpvragen vanuit het buitenland. Naast het nieuwe centrale telefoonnummer, kan dat ook via de mail en via Twitter. Het ministerie denkt op deze manier 3000 mensen per dag te kunnen helpen.